Agenda

Zaterdag 26 oktober 2024

Spring Awakening

Polanentheater | Amsterdam

  

Zondag 27 oktober 2024

Spring Awakening

Polanentheater | Amsterdam

 

November 2024

Pakjesfeest

Theaters door heel NL

 

Zaterdag 12 juli 2025

The Prom

De Vorstin | Hilversum

  

Zondag 13 juli 2025

The Prom

De Vorstin | Hilversum

 

"SPRING AWAKENING"

“Alles is kut!” De titel van het explosieve nummer uit Spring Awakening, die de vibe van deze succesvolle poprock-musical weergeeft. Een musical met hedendaagse pop-rockmuziek, dat in geweldig contrast staat met het verhaal van toen. 


Stel je eens voor: een school in 1891 met strikte docenten en leerlingen ingesnoerd in donkere schooluniformen. Hun pakken lijken wel dwangbuizen en door hun hoge zwarte veterschoenen voelt het wel alsof ze in het leger zitten. De jongeren zijn op zoek naar hun identiteit en seksualiteit, terwijl school, kerk en ouders elk opkomend gevoel compleet onderdrukken. Maar in hun gedachten breken ze los, op zoek naar antwoorden op vragen die ze niet mogen stellen. Een zoektocht met verstrekkende gevolgen.

Het verhaal is een bewerking van het toneelstuk Frühlings Erwachen van Frank Wedekind uit de (eind) negentiende eeuw. Het was toen mega controversieel vanwege de thema’s waar de jongeren in het stuk mee dealen: homoseksualiteit, misbruik, abortus en zelfmoord. Onderwerpen die vandaag de dag nog altijd actueel zijn. 

 

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2024 zal "Spring Awakening" te zien zijn in het Polanentheater te Amsterdam.